Uppopallo

Yleistä

Laitesukeltamisen lisäksi Kuplassa voi harrastaa maailman ainutta kolmiulotteista palloilulajia eli uppopalloa. Pelaajilla on käytössään välineinä maski, snorkkeli, räpylät, uppopallolakki ja uima-asu. Peli pelataan hyppyaltaan syvässä päädyssä, eli yleensä 3-5 m syvyydessä. 6 vs 6 pelattavan pelin tavoitteena on tehdä enemmän koreja kuin vastustaja pohjassa oleviin koreihin.

Kuplalla on tällä hetkellä SM-sarjaa pelaava miesten joukkue, mutta kerhon uppopallotoiminnassa on mukana myös paljon naisia ja nuoria, jotka voivat halutessaan pelata muiden seurojen joukkueissa naisten ja nuorten sarjoissa. Joukkueen peliaikataulut ja -tulokset löytyvät täältä: http://www.uppopallo.fi/kilpailutoiminta/. Kilpailukauden aikana Kuplan joukkue on usein osallistunut myös moniin pienimuotoisempiin turnauksiin suomessa ja ulkomailla.

Historia

Kuplassa on harrastettu uppopallotoimintaa 80-luvulta lähtien. Seuran viimeisimmät parhaat saavutukset ovat SM-pronssimitalit 2010-luvun  taitteesta.

Facebook-sivu

Uppopallojoukkueen kuulumisia voi käydä lukemassa joukkueen facebook-sivuilta.

Harjoitusvuorot

Lähes joka päivä on mahdollista päästä pelaamaan uppopalloa! Ensisijaisesti on käytössä oman seuran vuorot, mutta muidenkin seurojen vuoroilla on yleensä mahdollista vierailla. Valintaa helpottamaan on tehty harjoitusvuorojen tasoluokitus:

  1. Sopii aloittelijoille
  2. Sopii jokaiselle
  3. Sopii edistyneille

Yleiset uppopallovuorot:

Talvikausi

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sunnuntai
20.40-21.45 Najadit, Leppävaara. (1) 20.40-22.00 Kupla, Leppävaara (2) 20.40-22.00 EUS, Leppävaara. (1) 21.00-22.00 Urheilusukeltajat, Pirkkola.

(2,5)

20.30-21.30. Sisään ennen klo 20.00. Hydromania, Myyrmäki, Lipun hinta 5 €. (2) 21.30-22.30 Urheilusukeltajat, Pirkkola. (3) 20.30-21.30. Sisään ennen klo 20.00. Hydromania, Myyrmäki. Lipun hinta 5 €. (2)

Kesäkausi

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
20.00-21.00. Sisään pääsee klo 19.

Urheilusukeltajat, Kumpula.

Pitää maksaa sisäänpääsymaksu tai hankkia urheilusukeltajien hallikortti kesäksi. (2)

20.00-21.00. Sisään pääsee klo 19.

Urheilusukeltajat, Uimastadion.

Pitää maksaa sisäänpääsymaksu tai hankkia urheilusukeltajien hallikortti kesäksi. (2)

 

Seurojen yhteystiedot:

Kuinka pääsen mukaan

Myös uudet ja aloittelevat pelaajat ovat tervetulleita toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä uppopallovastaavaan tai uppopallovalmentajaan, mikäli haluat aloittaa uppopalloilun Kuplassa.

Mukaan pääsee jollain seuraavista tavoista:

  • Ottamalla yhteyttä ja lähtemällä mukaan harjoituksiin.
  • Uppopallokokeilujen kautta. Uppopallokokeiluja järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa. Uppopallokokeiluista voit lukea täältä.
  • Uppopallokurssien kautta. Uppopallokursseja järjestettäneen taas, kun Tapiolan uimahalli saadaan käyttöön. Menneestä kurssista voi lukea täällä.

Yhteystiedot

Tommi Lintilä

Uppopallovastaava tommi.lintila (at) gmail.com 0503642422

 

Janne Lind Uppopallovalmentaja janne.lind (at) gmail.com Leo Selehov Uppopallomanageri leonid.selehov (at) gmail.com

 

uppis-action