Muistilista kurssilaisille

Tälle sivulle on koottu yhteen paikkaan kurssiin liittyviä yleisiä asioita.

Kurssimaksu ja jäsenyydet

Saadakseen suorittaa kurssin, täytyy kurssimaksu olla maksettu. Lisäksi kurssilaisen tulee olla sekä Kuplan että Sukeltajaliiton jäsen.

Kurssimaksu

Kurssin maksu tulee maksaa seuran rahastonhoitajalta tulevien ohjeiden mukaan eräpäivään mennessä. Muista ehdottomasti käyttää saamaasi viitettä! Kurssin hinta vuonna 2015 on 390 € (opiskelijat 360 €). Hintaan kuuluu:

  • Sukeltajaliiton kurssipaketin (n. 100e), jossa Laitesukelluksen peruskurssi -kirja, sukellustaulukot, sukelluspäiväkirja sekä kortituslomake.
  • 10 teoriatuntia
  • 10 avovesiharjoitusta
  • 5 kurssisukellusta avovesissä
  • sukelluslaitepaketin käyttöön kaikilla kurssikerroilla
  • pullojen täytöt
  • ruoat ja tarvittaessa majoituksen avovesiviikonlopulle

Jäsenyydet

Kurssilaisena sinun tulee olla niin Kuplan kuin Sukeltajaliitonkin jäsen. Niinpä kurssimaksun lisäksi kustannuksia ovat Kuplan ja Sukeltajaliiton jäsenmaksut. Mikäli olet jo näitä maksuja maksanut, ei sinun luonnollisesti tarvitse niitä toistamiseen tänä vuonna suorittaa.

Voit liittyä jäseneksi vaikka heti Jäseneksi-sivulta, tai tehdä tämän vasta ensimmäisten luentojen aikana. Liityttyäsi Kuplan jäseneksi lisäämme sinut Sukeltajaliiton rekisteriin, jolloin saat sukeltajaliiton sivujen tunnukset.

Saat seuran rahastonhoitajalta ohjeet myös näiden jäsenmaksujen maksamiseksi. Muista jälleen käyttää annettua viitettä!

Terveystietolomakkeen täyttäminen ja palautus

Terveystietolomakkeen tayttäminen on edellytys päästä osallistumaan kurssin laitesukellusharjoituksiin. Kurssin esittelyluennolla kurssilaisille jaetaan terveysselvityslomake joka täytetään samalla kertaa. Terveysselvityslomakkeeseen pääset tutustumaan tästä linkistä.

Tarvittaessa lääkärintodistuksen hankinta

Kun olet vastannut terveystietolomakkeen kaikkiin kohtiin ja sinulla esiintyy jokin terveystietolomakkeen mainituista riskille altistava tekijä, sinun tulee käydä sukelluslääkärintarkastuksia tekevän lääkärin tarkastuksessa. Tämä tulee tehdä ennen kurssin laitesukellusosuuksia. Jos olet käynyt lääkärintarkastuksessa ja toimittanut todistuksen kurssin vastuukouluttajalle 20.3. mennessä, saat kurssimaksun täysimääräisenä takaisin, jos lääkäri ei kelpuuta sinua sukeltajaksi. Jos teet tämän ko. ajankohdan jälkeen, kurssimaksua ei palauteta täysimääräisenä.

Ota lääkäriin mukaan varmuuden vuoksi lääkärin ohjeet ja lomakkeet täältä.

Omat perusvälineet ja sukelluspuku

Kurssilaisten tulee hankkia kurssin ajaksi omat perusvälineet, eli maski, räpylät, snorkkeli. Omat perusvälineet tulee yleensä olla hommattuna (ostettuna tai muutoin varattuna) viimeistään ensimmäiselle allaskerralle, jolloin pidetään allasharjoitus perusvälineiden käytöstä. Tarvitset räpylät ja maskin jokaiselle allaskerralle, snorkkeli on käytössä vain ensimmäisellä kerralla.

Käytännössä snorkkelia ja räpylöitä voidaan lainata kerhon varastosta, tai tarvittaessa kerhon jäsenistöltä, jolloin sinun täytyy ostaa pelkkä maski. Tämä on jopa suositeltavaa: Snorkkelia käytetään vain kerran, ja hallissa käyttämäsi umpikantaiset räpylät eivät oikein istu kuivapukuun. Infoluennolla saat lisätietoa hankinnoista!

Jokaisen kurssilaisen tulee hankkia käyttöönsä (ostaa, lainata, vuokrata) sukelluspuku viimeiselle allaskerralle sekä avovesiviikonlopun ajaksi. Kurssin voi suorittaa joko märkä- tai kuivapuvulla. Suosittelemme vahvasti, että kurssi suoritetaan kuivapuvulla. Se soveltuu paremmin Suomen sukellusolosuhteisiin ja lisää huomattavasti sukellusten mukavuutta.

Peruskurssin kanssa rinnakkain järjestetään kuivapukukurssi, jolle myös peruskurssin oppilaat voivat osallistua ja siten suorittaa peruskurssin kuivapuvulla. Kuivapukukurssin sivuilta löytyy tarkemmat tiedot kurssista: kuivapukukurssi.

Vakuutukset

Jokaisella kurssilaisella oltava jokin vakuutus, joka kattaa sukellusonnettomuudet! Vakuutuksen tulee olla voimassa avovesiviikonloppuna. Oppilaan tulee osoittaa, että hän on hankkinut itselleen asianmukaisen vakuutuksen (kattaa myös painekammiohoidon) ennen avovesiviikonloppuun osallistumista.

Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi. Sukeltajaliiton jäsenenä sinulla on mahdollisuus ottaa Pohjolan sukeltaja-vakuutus, jonka hinta vuonna 2014 oli 53,50 €. Tarkemmat tiedot vakuutuksesta löytyy Sukeltajaliiton sivuilta. Liitämme sinut Sukeltajaliiton rekisteriin, mikäli maksat Kuplan jäsenmaksun yhteydessä Sukeltajaliiton maksun: Saat tämän yhteydessä sivuille tunnuksen, jolla pystyt kirjautumaan ja ostamaan Pohjolan vakuutuksen.

Toinen vaihtoehto on Diver’s Alert Network (DAN), joka on kansainvälinen vakuutus jonka kattosummat ovat suuremmat ja riittävät paremmin korvaamaan ulkomailla tapahtuvien onnettomuuksien hoidot. DANin Sport Bronze-vakuutuksen hinta on 59,00 € ja se riittää erinomaisesti peruskurssin tarpeisiin. Tämä on ollut suositumpi vaihtoehto Kuplalaisten keskuudessa kattavuutensa myötä.

Kouluttajien vastuuvakuutus kattaa kouluttajien toiminnan.