Kuivapukukurssi

Kupla järjestää joka vuosi kuivapukukurssin rinnakkain peruskurssin kanssa sekä tarvittaessa oman kurssin heille, joilla on jo valmiiksi jokin sukelluskortti (esim. P1/CMAS *, OWD, AOWD… ). Kuivapuku soveltuu märkäpukua paremmin Suomen sukellusolosuhteisiin ja lisää huomattavasti sukellusten ja koko sukellustoiminnan mukavuutta. Kurssi sopii hyvin peruskurssia käyville ja sen käymistä suositellaan lämpimästi. Jos olet käynyt sukelluskurssin ulkomailla ja tekisi mieli sukeltaa myös Suomessa, kuivapukukurssi on oikotie onneen ja lämpimiin sukelluksiin.

Kurssi koostuu luennoista sekä allasharjoituksista, joilla harjoitellaan kuivapuvulla sukeltamista ja sen käyttöä. Ensimmäisellä luennolla ei tarvitse olla vielä kuivapukua, siellä on nimenomaan tarkoitus käydä läpi erilaisia kuivapukuja, niiden osia, huoltoa ja opastus kuivapuvun hankintaan. Sen jälkeen ohjelmassa on noin kuukauden kurssitauko, ja sen aikana kurssilaisen on tarkoitus järjestää käyttöönsä kuivapuku. Sitä ei ole pakko ostaa heti omaksi, alan liikkeet myös vuokraavat kuivapukuja ja kerhon jäsenet usein lainaavat omia pukujaan kurssilaisille. Kuplalla on tätä varten jäsenien viestintäkanavat, joilla kysellä pukua kurssille.

Toinen luento käsittelee kuivapuvulla sukeltamista ja jos aikaa jää, pyritään tarkistamaan että jokaisella on toimiva kuivapuku varusteineen, joten kurssilaisella olisi hyvä olla puku mukana. Allasharjoituksissa kuivapuvulla sukeltamista opetellaan käytännössä ja haetaan oikea painojen määrä.

Kurssin läpäisseiden on tarvittaessa mahdollista saada CMAS Drysuit Diver -kortti. Kurssin sisältö sinänsä on paljon laajempi, sillä läpikäytävä materiaali on kouluttajien itsensä koostamaa.

Peruskurssin ohessa etenevän kurssin alustava aikataulu löytyy laitesukelluksen peruskurssin aikataulusta. Aikataulu varmistuu lopullisesti peruskurssin alkamisen jälkeen, kun on selvillä kurssille tulijoiden määrä.

Valmiiksi kortitettujen sukeltajien kuivapuku-workshop 2019

Vuoden 2019 keväällä järjestetään oma kuivapuku-workshop jo kortitetuille sukeltajille. Sen aikataulu on seuraava:

Luento 1: ti 19.3. klo 18-21 Kammiolla

Luento 2: ti 7.5. klo 18-21 Kammiolla

Allas 1: to 9.5. tapaaminen klo 18 kammiolla, hallivuoro 20.40-22.00 Leppävaaran uimahallissa

Allas 2: to 23.5. sovitaan tapaamisaika erikseen, hallivuoro 20.40-22.00 Leppävaaran uimahallissa

Vuonna 2019 kortitettujen sukeltajien kuivapuku-workshopin hinta on AYY:n jäsenille 60 € ja muille 80 €. Hintaan kuuluu luennot ja allasharjoitukset sekä Kuplan laitepaketin (pullo, regu, liivi) käyttö altaalla sekä ilmatäytöt. Kurssilaisella tulisi olla oma maski ja räpylät, näitäkin usein saa lainaan jos omia ei vielä löydy – kuivapuvun saappaaseen tarvitaan isompi räpylä kuin märkäpuvulla.

Osallistuminen edellyttää jotakin laitesukelluskorttia (esim. P1 eli CMAS*, OWD, AOWD tai vastaava) sekä Kuplan jäsenyyttä.  Workshopin yhteyshenkilönä toimii Liisa Itkonen (etunimi.sukunimi ät iki.fi). Yhteyshenkilöltä voit kysyä mitä tahansa Kuplaan, kuivapukuiluun tai sukellukseen liittyvää, joka jäi askarruttamaan.

Ilmoittaudu mukaan 15.3 mennessä täällä.

Copyright © V-P Tapper

Hymyilevä kuivapukusukeltaja
Copyright © V-P Tapper