Kurssit

Kerho järjestää vuoden aikana useita eri sukelluskursseja, lajikokeiluja, ja workshoppeja. Kurssit pyritään rytmittämään niin, että kurssilta toiselle eteneminen olisi mielekästä sukeltajan kehittyessä harrastuksessaan. Kursseja vetävät kerhon omat vapaaehtoiset kouluttajat, jonka johdosta pystymme tarjoamaan opiskelijaystävälliset hinnat sukellusharrastuksessa edistymiseen.  Löydät alta lyhyet kuvaukset kursseista, lisätietoja kurssiesitteessä. 

Laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssi, eli LSPK, järjestetään joka kevät. LSPK:n tarkoitus on mahdollistaa sukellusharrastuksen turvallinen aloittaminen. Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS*-kortti ja sukeltajaluokitus, joka antaa valmiudet sukeltaa 15-20 metrin syvyyteen. Luokitus vastaa esim. PADI OWD -luokitusta. CMAS * -kortti kelpaa todistukseksi sukellustaidoista maailmanlaajuisesti. Kurssi opettaa sukeltamisen perustaidot ja antaa hyvän pohjan harrastaa sukellusta varmalla otteella sekä Suomessa että ulkomailla, kurssin asettamien rajojen puitteissa. Kurssille voi osallistua kuka tahansa perusterve, täysi-ikäinen, suomenkielentaitoinen, sukelluksesta kiinnostunut henkilö.

Tutustu kevään 2020 kurssiin tästä!

Kuivapukukurssi

Kuivapukukursseja järjestetään vuodessa useampi. Kursseja pyritään järjestämään luokitetuille ja luokitettamattomille (LSPK:n yhteydessä) sukeltajille. Kuivapuku soveltuu märkäpukua paremmin Suomen sukellusolosuhteisiin ja lisää huomattavasti sukellusten ja koko sukellustoiminnan mukavuutta. Kurssi sopii hyvin LSPK:ta käyville ja sen käymistä suositellaankin lämpimästi. Jos olet käynyt sukelluskurssin ulkomailla ja tekisi mieli sukeltaa myös Suomessa, kuivapukukurssi on oikotie onneen ja lämpimiin sukelluksiin! Kurssin suoritettuaan oppilas saa halutessaan CMAS Drysuit Diver -kortin. Yleisesti kurssille osallistumiseen vaaditaan täysi-ikäisyyttä ja suomenkielentaitoa.

Tutustu kevään 2020 kurssiin tästä

Laitesukelluksen jatkokurssi

Laitesukelluksen jatkokurssi, eli LSJK, järjestetään joka syksy. Laitesukelluksen jatkokurssi syventää sukeltajan taitoja peruskurssin jälkeen. Kurssi opettaa paljon lisää sukellustaitoja sekä sukellusparin kokeneempana jäsenenä toimimista. Sukelluskurssi antaa valmiudet sukeltaa 30m syvyyteen, ja valmentaa myös toimimaan vaativimmissa sukellusolosuhteissa (esim. pimeässä, virrassa). Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS**-kortti ja luokitus. Luokitus vastaa esim. PADI AOWD -luokitusta. Kurssille osallistuminen edellyyttää aiempaa sukellusluokitusta, täysi-ikäisyyttä ja suomenkielentaitoa. 

 

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi järjestetään noin joka toinen vuosi, osallistujien tarpeeseen sopeutuen. Kurssin tavoitteena on antaa sellaiset tiedot ja taidot sukellusryhmän johtajana toimimiseen. Johtaminen edellyttää hyviä tietoja ja taitoja niin johtamisessa, laiteopissa, veneilyssä, navigoinnissa, sukellusten organisoinnissa kuin pelastamisessakin. Laitesukelluksen syventävällä jatkokurssilla annetaan myös valmiuksia syvien sukellusten harjoitteluun hyvissä olosuhteissa. Kurssin suorittamisen jälkeen syvyysraja on 40 metriä. Kurssille osallistuminen edellyyttää riittävää aiempaa sukellusluokitusta, täysi-ikäisyyttä ja suomenkielentaitoa. 

Muut kurssit ja workshopit

  • Laitesukelluksen kokeilukerta
  • Uppopallon kokeilukerta
  • Teema workshopit
  • Sukellusturvallisuuskurssi (CMAS Rescue Diver, RD)
  • Lähikouluttajakurssi (CMAS M1, M2)
  • Nitroksisukeltamisen peruskurssi (CMAS Enriched Air Nitrox Diver)
  • CMAS Trimix Gas Blender
  • CMAS Nitrox Gas Blender
  • Hätäensiapu (DAN Basic Life Support)
  • Hapenanto (DAN Oxygen Provider)