Kurssit

Kerho järjestää vuoden aikana useita eri sukelluskursseja, lajikokeiluja, ja workshoppeja. Kurssit pyritään rytmittämään niin, että kurssilta toiselle eteneminen olisi mielekästä sukeltajan kehittyessä harrastuksessaan. Kursseja vetävät kerhon omat vapaaehtoiset kouluttajat, jonka johdosta pystymme tarjoamaan opiskelijaystävälliset hinnat sukellusharrastuksessa edistymiseen.  Löydät alta lyhyet kuvaukset kursseista, lisätietoja kurssiesitteessä. 

Laitesukelluksen kokeilukerta

Laitesukelluskokeilussa pääset kokeilemaan pinnan alla hengittämistä turvallisesti kouluttajan avustamana. Kokeilukerta pidetään uimahallissa matalissa vesissä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvi ja mukaat tarvitset vain uima-asun ja t-paidan suojaamaan ihoa. Kupla toimittaa kaiken muun sukellusvarusteista kyydityksiin ja ohjeistukseen.

Sukelluskokeilu ei anna pätevyyttä itsenäiseen laitesukeltamiseen, mutta mikäli innostut lajista ja osallistut keväällä järjestettävälle laitesukelluksen peruskurssille, saat kokeilun hinnan verran alennusta kurssimaksusta! 

Seuraava kokeilu 18.1.2024
Kurkkaa lisätiedot ja ilmo tästä!

Laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssi, eli LSPK, järjestetään joka kevät. LSPK:n tarkoitus on mahdollistaa sukellusharrastuksen turvallinen aloittaminen. Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS*-kortti ja sukeltajaluokitus, joka antaa valmiudet sukeltaa 15-20 metrin syvyyteen. Luokitus vastaa esim. PADI OWD -luokitusta. CMAS * -kortti kelpaa todistukseksi sukellustaidoista maailmanlaajuisesti. Kurssi opettaa sukeltamisen perustaidot ja antaa hyvän pohjan harrastaa sukellusta varmalla otteella sekä Suomessa että ulkomailla, kurssin asettamien rajojen puitteissa. Kurssille voi osallistua kuka tahansa perusterve, täysi-ikäinen, suomenkielentaitoinen, sukelluksesta kiinnostunut henkilö.

LSPK ’24 alkaa helmikuussa, ilmoittautuminen 22.-27.1.2024! Lisätietoa täältä:

Kuivapuku workshop

Kuivapuvun kanssa voi sukeltaa laajasti myös täällä Suomessa ja muualla kylmemmissä vesissä! Jos olet käynyt sukelluskurssin ulkomailla ja tekisi mieli sukeltaa myös Suomessa, kuivapuku on oikotie onneen ja lämpimiin sukelluksiin! Workshop käy läpi kuivapuvun hankinnan, sen kanssa sukeltamisen ja Kuplassa sukeltamisen jatkamisen salat. Workshop ei anna virallista CMAS Drysuit diver -korttia, mutta tälle voidaan järjestää erillinen kurssi tarvittaessa.

Tutustu syksyn 2024 workshoppiin tästä (englanniksi). Seuraava koulutus järjestetään kiinnostuneiden mukaan 2024/2025

Laitesukelluksen jatkokurssi

Laitesukelluksen jatkokurssi, eli LSJK, järjestetään joka syksy. Laitesukelluksen jatkokurssi syventää sukeltajan taitoja peruskurssin jälkeen. Kurssi opettaa paljon lisää sukellustaitoja sekä sukellusparin kokeneempana jäsenenä toimimista. Sukelluskurssi antaa valmiudet sukeltaa 30m syvyyteen, ja valmentaa myös toimimaan vaativimmissa sukellusolosuhteissa (esim. pimeässä, virrassa). Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS**-kortti ja luokitus. Luokitus vastaa esim. PADI AOWD -luokitusta. Kurssille osallistuminen edellyyttää aiempaa sukellusluokitusta, täysi-ikäisyyttä ja suomenkielentaitoa. 

 

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi järjestetään noin joka toinen vuosi, osallistujien tarpeeseen sopeutuen. Kurssin tavoitteena on antaa sellaiset tiedot ja taidot sukellusryhmän johtajana toimimiseen. Johtaminen edellyttää hyviä tietoja ja taitoja niin johtamisessa, laiteopissa, veneilyssä, navigoinnissa, sukellusten organisoinnissa kuin pelastamisessakin. Laitesukelluksen syventävällä jatkokurssilla annetaan myös valmiuksia syvien sukellusten harjoitteluun hyvissä olosuhteissa. Kurssin suorittamisen jälkeen syvyysraja on 40 metriä. Kurssille osallistuminen edellyyttää riittävää aiempaa sukellusluokitusta, täysi-ikäisyyttä ja suomenkielentaitoa. 

Muut kurssit ja workshopit

  • Uppopallon kokeilukerta
  • Teema workshopit
  • Tekniikkasukelluskurssit (Recreational Trimix, Normoxic Trimix)
  • Sukellusturvallisuuskurssi (CMAS Rescue Diver, RD)
  • Kouluttajakurssit (CMAS M1, M2)
  • Nitroksisukeltamisen peruskurssi (CMAS Enriched Air Nitrox Diver)
  • CMAS Nitrox/Trimix Gas Blender
  • Hätäensiapu (DAN Basic Life Support)
  • Hapenanto (DAN Oxygen Provider)