Info

PSK Kupla ry

PL 69
02151 Espoo
kupla (at) list (piste) a y y (piste) fi

Y-tunnus 1041872-6

Yleistä

Polyteknikkojen Sukelluskerho Kupla ry on sukeltavien aaltolaisten jalo joukko, joskin mukana on tätä nykyä myös monia valmistuneita ja jokunen kokonaan Otaniemen ulkopuoleltakin tullut. Kupla on perustettu vuonna 1979 ja vuosien aikana Kuplasta on kasvanut yksi Otaniemen suurimmista ja virkeimmistä opiskelijayhdistyksistä ja sukellusseuranakin se on Suomen suurimpien joukossa. Kuplaan kuuluu parisataa kupleroa. Liity sinäkin jäseneksi! Lue lisää Jäseneksi -sivulta.

pintapelastaja

Kupla on jäsenenä Sukeltajaliitossa, joka on Suomessa toimivien sukellusseurojen kattojärjestö.

Sukeltaminen

Kesäisin PSK Kupla järjestää sukellusleirejä pääosin Suomenlahden sukelluskohteille, mutta sukellamme myös kaivoksissa ja järvissä. Talvella harrastetaan jääsukellusta jääpeitteen sen salliessa. Perinteisesti kuplalaisia on käynyt myös yhteisillä matkoilla etelän lämpimissä ja kirkkaissa vesissä kuten Punaisellamerellä. Kuplerot ovat sukeltaneet kaikissa maailman merissä Kuollutta merta lukuunottamatta!

loikka_1jääsukellus_1

Kuplan järjestämät sukellusleirit ovat nähtävissä sukellussuunnitelmasta. Suunnitelma päivitetään aina alkuvuodesta pidettävässä sukellussuunnitteluillassa.

Sukelluskurssit

Kuplan järjestämistä sukelluskursseista löytyy tietoa koulutussivuilta.

Vuokravälineet

Yhdistyksellä on 12 kappaletta jäsenistön käyttöön tarkoitettuja vuokrattavia laitesukelluspaketteja, joiden avulla on helppo aloittaa sukellusharrastus.

Uppopallo

Kupla pelaa uppopalloa SM-sarjassa ja mahdollisuuksien mukaan myös divisioona-tasolla. Osallistumme vuosittain moniin kilpailuihin ulkomaita myöten. Harjoittelu tapahtuu Tapiolan uimahallilla. Sivujen Uppopallo-osasta löytyy lisää tietoa tästä hurjasta vedenalaisesta lajista.

Hallivuorot

Hallivuorot ovat kaikkien Kuplan jäsen käytettävissä. Lisäohjeet ja tarkat kellonajat löytyvät jäsenistön omalta sivustolta, Kuplawebistä. Ei-jäsenten vierailuista vuoroilla voi lukea tarkemmin Uppopallo-sivuilta.

Kalusto

Käytössämme on 100 neliön varasto- ja huoltotila eli Kuplakammio. Ilmahuoltomme takaa kolme kompressoria, joista kaksi kulkee kesällä mukana leireillä ja yksi pysyy Kammiolla. Vesillä liikumme pääasiassa kahden moottoriveneen (Hinkki ja Irmeli) voimin. Lisäksi Kuplalla on myös muuta sukeltajille välttämätöntä kalustoa.

hinkki-auringonlaskussairmeli-laguunissa

Nordisk samarbete

Jo yli kolmekymmentä vuotta jatkunut norjalaisen NTNUI:n Dykkergruppan ja PSK Kuplan välinen yhteistyö ilmenee mm. jokavuotisena Finnedykket-reissuna, jolloin Kuplan iskuryhmä matkustaa Trondheimin lähistölle DG:n vieraaksi. Finnedykketillä päästään sukeltamaan mahtavissa Norjan vedenalaisissa maisemissa rennossa ilmapiirissä. Yhteistyö tiivistyy myös PSK Kuplan vuosittain tammi-helmikuussa järjestämän Kaapelikonferenssin (International Cable Conference) eli ICC:n merkeissä, jolloin norjalaiset sielunveljet tulevat Suomeen vastavierailulle.

Kupla Illustrated

Illu #1 1983

Kupla Illustrated, eli tuttavallisemmin Illu, on PSK Kuplan virallinen jäsenlehti ja erinomainen jäsenetu, joka ilmestyy 1-4 kertaa vuodessa. Juhlavuosina 5 vuoden välein ilmestyy suurempi, upeampi ja värikkäämpi juhla-Illu eli Julli. Illu on kattaus Kuplan mahtavasta toiminnasta, mukana on kertomuksia ja kuvia sukellusreissuilta, uppopalloilusta ja AD-toiminnasta. Löydät sähköisen Willu- eli Web-Illu arkiston Kuplawebin jäsenosion puolelta. Illut valmistuvat luonnollisesti koko kerhon voimin, joten kaikki Kuplalaiset rohkeasti mukaan kirjoittamaan – Päätoimittaja ottaa ilolla vastaan, juttuja, kuvia ja juttuehdotuksia!

Illu – Suomein suurin ja kauneinen teekkarisukelluslehti jo vuodesta 1983.