Kuivapukukurssi

Kupla järjestää joka vuosi kuivapukukurssin rinnakkain peruskurssin kanssa. Kurssi sopii hyvin myös kevään peruskurssia käyville ja sen käymistä suositellaan lämpimästi. Kuivapuku soveltuu paremmin Suomen sukellusolosuhteisiin ja lisää huomattavasti sukellusten mukavuutta.

Kurssi koostuu luennoista sekä allasharjoituksista, joilla harjoitellaan kuivapuvulla sukeltamista ja sen käyttöä. Ensimmäisellä luennolla käydään lävitse erilaisia kuivapukuja, niiden osia, huoltoa ja kuivapuvun hankintaa. Tämän jälkeen on noin kuukauden kurssitauko, jonka aikana oppilailla on mahdollisuus hankkia oma kuivapuku, tai sopia sellaisen lainaamisesta.

Kurssin läpäisystä saa halutessan CMAS Drysuit Diver -kortin. Kurssin sisältö on muutoin erittäin paljon laajempi, sillä läpikäytävä materiaali on kouluttajien itsensä koostamaa.

Kurssin alustava aikataulu löytyy laitesukelluksen peruskurssin aikataulusta. Aikataulu varmistuu lopullisesti peruskurssin alkamisen jälkeen, kun on selvillä kurssille tulijoiden määrä ja heidän aikaisempi sukelluskokemus.

Vuonna 2017 kuivapukukurssin hinta on peruskurssilaisille 35€ ja muille 60€.

Oletko käynyt sukelluskurssin ulkomailla ja tekisi mieli sukeltaa myös suomessa? Tule mukaan!

Copyright © V-P Tapper

Hymyilevä kuivapukusukeltaja
Copyright © V-P Tapper